Menu

Sølvmedaljer til AFK ved Vildbjerg Cup

image
03. august 2022 kl. 18:33
AFK var i år repræsenteret af U11-drengene ved den traditionsrige Vildbjerg Cup i det midtjyske.

AFK var i år repræsenteret af U11-drengene ved den traditionsrige Vildbjerg Cup i det midtjyske.

Hele 24 spillere og 10 trænere havde taget 4 dage ud af sommerferiekalenderen til at forsvare de blå-hvide farver på det fantastiske idrætsanlæg i Vildbjerg.

Og det blev en stor succes såvel socialt som spillemæssigt.

I den næstbedste række endte AFK på en fornem 3. plads efter at have misset finalepladsen med et mulehår. I den afgørende puljekamp skulle AFK vinde over tyske TuS Tensfeld for at sikre sig en finaleplads. Alt så ud til at gå i AFK’s retning, da vi 5 minutter før tid – efter en tordenvejrspause – kom foran med 4-1. Men så gik der desværre gummiarm i den, og i kampens døende minutter lykkedes det tyskerne at score 3 mål og udligne til slutresultatet 4-4, hvilket betød, at de overtog vores finaleplads. Sort uheld, men samlet set en fantastisk turnering af AFK-drengene, der var sammensat af spillere fra 3 forskellige niveauer og aldrig havde spillet sammen som turneringshold før.

I den øverste U11-række var AFK ganske enkelt flyvende i den indledende pulje. Det blev til 4 sejre, en enkelt uafgjort og en samlet målscore på 25-3. Blandt andet blev Skive IK, der er en af de bedste U11-klubber i det jyske, besejret med hele 6-0.

Festfyrværkeriet fortsatte i semifinalen, hvor vi uden problemer vandt 4-0 over B73 Slagelse.

Herefter ventede en finalekamp mod Jetsmark IF fra Vendsyssel, som vi i den indledende pulje havde spillet uafgjort med. Det blev en uhyre tæt og intens finalekamp. Vi havde undervejs i kampen flere kvalificerede afslutninger, men Jetsmarks defensiv og bagerste skanse var uhyre effektive, og i sidste ende måtte vi se os besejrede med 0-1.

Sølvmedaljerne til AFK var dog enormt fortjente efter en turnering, hvor holdet spillede fodbold på et meget højt niveau. Blandt medaljetagerne på AFK U11-holdet var to spillere, der rent faktisk er U10-spillere. Henholdsvis Sophie Stoltz, der var den eneste pigespiller, der var med på drengeholdene i den øverste række (og gjorde det helt eminent), og Theo Fredskilde, der har været en del af AFK U11-holdet i mere end 6 år, men efter sommerferien drager videre til FC Nordsjælland og dermed fik en helt fantastisk afslutning på sin AFK-karriere med sølvet i Vildbjerg.   

Næste år vender vi tilbage til det midtjyske og henter guldpokalen hjem til klubhuset!

Luk