Menu

På to mål i slutfasen sikrede vi os nok en sejr over KFUM, Roskilde

image
29. oktober 2023 kl. 19:32

Indrømmet, det holdt hårdt. Nok havde vi overvægt i spil og afslutninger, men gæsterne fra Roskilde forsvarede sig bravt efter 0-1-målet i 1. halvleg. Fuldt forståeligt blev tiden trukket til kanten af dommerens accept, og da stadionuret havde rundet de 87 minutter var stillingen fortsat 0-1.

Kampen på det fine græstæppe i Allerød Idrætspark var i 12 runde i DS 2023-24, dagen var lørdag d. 28/10-2023, og dysten var den 3. sidste inden vinterpausen starter. Til foråret resterer fire runder før slutspils- og nedrykningsspil sparkes i gang, og da alle point tages med, er vigtigheden af alle kampe stor.

Gæsterne fra Roskilde var i divisionen for få sæsoner siden, pt indtager de 10. og sidstepladsen i DS med 7 point, og havde i den grad revanche til gode efter vores 4-0-sejr i sæsonens første indbyrdes møde i slutningen af august.

Vi måtte nok engang ændre i truppen op til kampen, Peter og Lucas var med i start-11, MC var igen på mål, mens Fleng, Laurits, Greibe, Skou og Oliver var på bænken – alle kom på banen, og alle fik en hovedrolle senere i kampen. Reservekeeper Frederik døjer med en lille skade, og blev ikke benyttet i kampen.

Kampens første minutter var vores, det blev til flere hjørnespark i startminutterne, Have indledte kampen stærkt i forsvaret, men chancerne til mål var der ikke mange af fra begge hold. TC sendte bolden forbi mål i feltet, Roskilde kunne heller ikke ramme målet så stillingen 0-0 var vel fair nok – lige indtil det 36. minut hvor gæsterne bragte sig foran. Målet faldt efter et hovedstød, en af vores spillere blev fanget på stregen og 0-1 var en realitet. Kort efter sendte gæsterne bolden højt mod vores mål, bolden havnede i nettaget, den var vel ikke så tæt på som det kan lyde til, MC var nemlig kommet på plads.

I halvlegens sidste minutter var vi tæt på i flere omgange, men manglede det sidste hver gang, den 1. halvleg kommer vi ikke til huske på selv med de mest positive øjne.

Vi byttede to spillere til 2. halvlegs start, Greibe var stærk i nærkampene, mens både Dargis og Lasse kom til chancer – sidstnævnte bragede bolden på stolpen, riposten røg langt over hegnet fra Dargis. Midtvejs i halvlegen var vi igen farlige, Ashab, Dargis og Greibe var alle tæt på, men udligningen kom først efter Laurits i den god position i gæsternes felt også havde sendt bolden over målet.

Der var en enkelt mulighed for Roskilde som MC parrerede til hjørnespark, inden kampen tippede over til vores fordel.

Optakten til 1-1-målet var et kanonskud fra Greibe, Roskildes målmand halvklarede flot skuddet fra omkring pletten, vi fastholdte angrebet, Oliver fandt anfører Jæger, som langt udefra tordnede bolden ind i hjørnet. En spektakulært mål, i øvrigt det først i sæsonen fra skarpretteren.

Kort tid efter, stadionuret havde ikke drejet to gange rundt, sendte Skou et delikat indlæg til Greibe, der flot dirigerede bolden ned ved stolpen til 2-1. Jublen var stor, vi fortsatte det målsøgende spil, mens gæsterne skulle vende det henholdende spil til egen fordel. Vi var tæt på nok en scoring, især da Dargis overplacerede sin afslutning, og efter 95 minutter var det hele ovre. Vi vandt kampen 2-1, sikke en afslutning, og vi lagde dermed  en større afstand ned til stregen, men intet er givet med mange point tilbage at spille om.

Vores hold gik på banen med U7-drengene, det var dejligt at se så mange friske drenge derude, og tak skal også lyde til bolddrengene fra U10 for hjælpen i kampen.

Kampens spiller blev Greibe, runner up Have.

Kampfacts

Danmarksserien 2023/24 pulje 1

Allerød Fodbold Klub- KFUM, Roskilde 2-1 (0-1)

Mål

36’ 0-1 Praygod Pallangyo

88’ 1-1 Jacob Jæger, assist Oliver Sylvest

89’ 1-2 Oliver Greibe Jensen, assist Niklas Skou

Gule kort

35’ Tobias Christiansen, AFK

Røde kort

Ingen

Tilskuere ca. 100

AFK Udskiftninger

46’ Lucas Refnov ud, Oliver Greibe Jensen ind

46’ Mathias Virkelyst ud, Laurits Rasmussen ind

70’ Christian Espenhain ud, Anders Fleng ind

77’ Peter Frimand ud, Niklas Skou ind

77’ Lasse Lyby ud, Oliver Sylvest ind