image AFK-KS_futsalDM
Lennart Engelhardt
25. marts 2024 kl. 12:50
AFK-KS slutter indendørssæsonen 2023/24 af med super resultat!

Efter at have vundet den første DM-finale i Valby-hallen mod København Futsal den 17. marts i relativ overbevisende stil med 7-2, var det tid til DM-finale nummer 2 på hjemmebane i Blovstrød-hallen.
Rammen var flot – ca. 150 tilskuere samt AFK Ultras på lægterne, var med til at skabe en fantastisk stemning.

De to hold var med til at skabe en intens og noget mere spændende kamp end den første. Københavnerne vidste, at de ”blot” skulle vinde for at få finalespillet til at gå i forlænget spilletid og eventuelt straffespark. Det bølgede frem og tilbage i første halvleg, hvor Allerød godt kunne have været foran med 2-0 allerede inden for de første effektive fire minutter, men det var alligevel København ved Maria Jacobsen som kunne bringe sig foran med 1-0 efter ca. 8 minutter på et velplaceret spark.
Der var chancer i begge ender, men specielt Luna Lyck i AFK-målet stod en fremragende kamp med mange flotte redninger.

I den anden ende havde Allerød tre skud på træværket i første halvleg, men alligevel var det først i det 14. minut, at Freja Nissen og Julie Børner kunne ping-ponge sig igennem Københavnernes stærke forsvar og Julie Børner kunne sætte den sidste fod på til 1-1.
Ca. tre minutter efter kunne Kamilla Keiwe, med et flot og hårdt direkte frispark bringe Allerød foran med 2-1 og herfra ændrede kampen lidt karakter hen af, at Allerød måske endnu engang ville stikke af fra København.
I det 18. effektive spilleminut kunne Helena Glud erobre bolden på Københavnernes banehalvdel og sende hendes trolige angrebspartner Freja Hilt Nissen afsted og Freja kvitterede med 1:1 mod keeperen ved at sparke bolden i nettet til 3-1 til hjemmeholdet. Det lignede nu det man havde set for en uge siden, men med et minut tilbage af første halvleg kunne farlige Esther Rønn fra København Futsal reducere til pauseresultatet 3-2.

Anden halvleg stod klart i Københavnernes tegn. Generelt i denne kamp og modsat kampen en uge før sørgede København for, at Allerød havde rigtig svært ved at skille sig af med bolden og få etableret noget fremadrettet. Alligevel havde Allerød dog to friløbere som der nok burde have været mål på, men begge gik forbi målet.
Københavnerne sad tungt på hele anden halvleg og spillede til tider rigtig flot futsal. Dog kom de ikke rigtig frem til det helt store før 6 minutter før tid, da Sofi Hellberg Olsson kunne bringe balance i regnskabet og udligne til 3-3.
Så gik der gummi ben i Allerød og samtidig med to skader, så AFK også lidt trætte ud. Nu skulle Københavnerne blot score én gang mere og så skulle man ud i forlænget spilletid.
Det gjorde de med fire minutter tilbage ved Maria Jacobsen som kunne bringe København fra at være bagud 1-3, til en føring på 4-3 og hvis dette resultat holdte, skulle holdene ud i forlænget spilletid!

Allerød ville det dog anderledes og tog over de sidste to minutter og med bare 1,5 effektivt minut tilbage, kunne AFK ved en hurtig omstilling angribe med Maja Nørkjær i venstre side og Freja Nissen i højre side, mens Kamilla Keiwe kunne drive bolden frem helt nede fra midten af egen banehalvdel frem til Københavnernes målfelt, hvor hun med en stiv ”futsal tå ” via stolpen, kunne udligne til kampens slutresultat 4-4.

Dermed kunne Allerød kvindesenior blive kåret som Futsal DANMARSKSMESTER 2024 efter to kampe som gav fire point og en målscore på 11-6.
På dagen, søndag den 24. marts 2024 var Københavnerne bedst, men efter AFK også havde slået København Futsal i gruppespillet med hhv. 2-0 og 3-2, var det nok helt fortjent, at Allerød vandt guldet og DM-titlen.

En indendørssæson 2023/2024 for Allerød kvindesenior er veloverstået, hvor man har vundet rub og stub!
Sjællandsmesterskabet i indendørs, Sjællandsmesterskabet i Futsal ved AFK Futsal 2 og slutteligt Danmarksmesterskabet i Futsal.

Nu tages der for alvor hul på en spændende udendørssæson for AFKs tre kvindesenior hold, med KS1 i 2. Division Øst, KS2 i Danmarksserie Øst og KS3 i serie 2.