Vi havde topholdet Sundby i knæ, men så smuldrede det hele i regnen

image
29. marts 2024 kl. 23:27
Lidt for stort nederlag på kunsten i Sundby

Forårets anden kamp blev spillet skærtorsdag d. 28. marts 2024 på en fin nylagt kunstbane i Kløvermarken i Sundby. Tabelføreren Sundby tog imod nok engang afbudsramte AFK, der bød topholdet op med en klar gameplan, der dog måtte lide sit nederlag som regnen tog til på den på afstand flotte bane med kork underlag, der desværre udmærker sig ved sin ultra glatte overflade når der er frost, og regnvejr som tog til i 2. halvleg.

Vi havde 8 afbud til matchen, 6 på bænken hvor de fem kom på banen, eneste ubenyttede spiller var reservemålmand Mathias.

God start

Vores hold var klar fra start, de første afslutninger i matchen var vores, mens Sundby ivrigt forsøgte med lange bolde og mellemrumsspil. Værterne gav prøver på hvorfor de fører rækken, men Jonathan og TC var stærke i midterforsvaret. Energiske Christian kom til et par gode afslutninger, Dargis forsøgte sig godt, og keeper Frederik reagerede hurtigt på et hovedstød tæt foran målet. Returen blev braget langt over målet, måske var presset for stort. I det 39. minut faldt kampens mål, og hvilket et. Anfører Jæger viste overblikket og sin kunnen med begge ben, indlægget sendte Jonathan i modsatte hjørne, et flot mål, der vel sagtens er årets mål i Sundby. Kort tid efter, vel omkring et minuts tid, var hjemmeholdet først på en ripost i vores felt, og 1-1 var en realitet lige inden pausehvilen.

Anden halvleg startede helt lige, vi vandt duellerne og byggede fornuftig op. Men i det 56. minut kom det første stik i vores håb om at nærme os toppen. Et nærmest ufarligt skud blev rettet af (igen), og snød Frederik i målet, 2-1, vi kæmpede videre.

Fire minutter efter faldt afgørelsen, Sundby scorede til 3-1, vi appellerede kraftigt for offside, men dommeren ville det anderledes, målet til 3-1 stod.

Årets tydeligste straffespark, der ikke blev dømt

Et tydeligt hiv i trøjen på Tobias i Sundbys felt ved forsøg på en afslutning blev af ikke forklarlige årsager takseret til film, ’der er jo kæmpe straffespark’ lød det fra Sundbys bænk – men dommeren mente vores spiller faldt teatralsk, og modtog det gule kort for film – det var så Tobias’ andet gule kort i kampen, så dermed var der marchordre.

Den kendelse er vist aldrig set før, eller?  Dommeren nævnte da også i situationen og efterfølgende, at han så trøjehivet, men det var åbenbart ikke i den kategori, der skulle fløjtes for i den kamp. Ifølge retningslinjerne skal det røde kort gives hvis ’det er clear from the Moon’, det er ikke altid lige nemt at følge med i.

Oliver Sylvest blev sendt på banen efter en god times spil, tilbagevendte Holger og Nicolai samt Fleng kom ind i en trible indskiftning, mens Nicolai Krag kom på banen i de sidste minutter. Her lykkes det hjemmeholdet at score en gang mere, kampen sluttede 4-1 til Sundby, der cementerede førstepladsen i puljen, vi er 10 point efter på 5. pladsen. Der resterer endnu to kampe i grundspillet, den første spilles på kunstgræsset ved Allerød Idrætspark 2. påskedag, det er mandag d. 1. april 2024, hvor Næstved kommer på besøg.

Kampens spiller blev vores målscorer Johanthan, runners up Benno og Dargis.